Mint minden weboldal, a biokids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 03. 31. 08:41:15
Egészséges táplálkozás a terhesség alatt

Mondanunk sem kell, hogy a várandósság alatti táplálkozásnak milyen jelentős súlya van a baba fejlődésében. Azt viszont kevesen gondolják, hogy a baba későbbi étkezési szokásait és egészségét is meghatározhatja. Bejegyzésünkben ötleteket adunk arra, hogyan legyen a várandósság alatti táplálkozás egészséges, élvezetes és változatos!

2021. 03. 31. 09:03:05
Hozzátáplálási útmutató: mikor áll rá készen a baba?

A baba fejlődésével elérkezik az a pillanat, amikor az anyatej és tápszer nem tudja fedezni teljes mértékben a mentális és testi növekedéshez szükséges tápanyagokat. Általában 4, de inkább 5 és 6 hónap között javasolt a baba étrendjének fokozatos kibővítése, ami részben, majd teljesen az anyatejet is kiválthatja.

2021. 03. 31. 09:42:03
Mintaétrend 6 hónapos babáknak A csöppségek fejlődésében ritkán már 4-5 hónapos korban, de általában inkább a 6. hónapban érkezik el a hozzátáplálás időszaka. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy mikor van itt pontosan ennek az ideje, mit szabad és mit nem az adott hónapban enni. Mostani bejegyzésünkben pedig szuperegészséges, pocakbarát mintaétrendet mutatunk a 6 hónapos babáknak.
2021. 04. 30. 10:18:01
Szedhetek kollagént a terhesség és szoptatás alatt? A kollagén kultusza évek óta virágzik, sokan már a húszas éveikben közelebbről is megismerkednek vele. A várandóság és szoptatás időszaka alatt viszont korábbi szokásainkat, táplálkozásunkat át kell vizsgálni, és ahol szükséges, átalakítani. Mi a helyzet a kollagén szedésével? A várandósság, szoptatás alatt el kell búcsúznunk tőle, vagy nem árt a picinek?  
2021. 04. 30. 10:19:53
Mintaétrend 7 hónapos babáknak A hozzátáplálás időszakától sok anyuka tart, pedig egyáltalán nincs mitől. Nagyon izgalmas hónapok ezek, amikor is az egészséges táplálkozás alappilléreit rakhatjuk le a pici életében.  Cikkünkben megmutatjuk, hogy egy 7 hónapos babának milyen szuperegészséges és finom étrendet állíthatunk össze. 
2021. 04. 30. 10:23:11
Az egészségmegőrzés babakorban kezdődik Ahogy az élet különböző területein, legyen szó egy építkezésről vagy kapcsolat kibontakozásáról, a lefektetett alapok rengeteg későbbi jelenség alakulását, kimenetelét határozzák meg. Miért lenne ez másképp az egészségünkkel?  
2021. 06. 01. 17:10:52
Ezeket az ételeket és italokat ne adjuk a babáknak A hozzátáplálás időszaka után, főleg ha már kúszni és mászni is magabiztosan tudnak a picik, félelemérzetet nem ismerve közlekednek a lakásban. És, ha ez nem lenne elég, minden ismert vagy ismeretlen tárgyat, ételt, ami a kezük ügyébe kerül, gyakran meg is ízlelgetik. Összegyűjtöttük a potenciális veszélyforrású ételeket és italokat, amiket jobb elérhetetlen helyre tenni, hogy még véletlenül se kerüljön a picit keze és szája ügyébe! 
2021. 06. 09. 09:10:40
Mintaétrend 8 hónapos babáknak

A kisbabák életük első félévében anyatejjel és tápszerrel találkoznak. A hatodik hónap körül kezdődik el hozzátáplálás időszaka, így a nyolcadik hónapba érve már egyre bővül a finomságok listája, amivel a pici megismerkedhet. Lássuk, milyen egy 8 hónapos baba ideális étrendje!

2021. 06. 09. 09:20:45
Ismerd meg imádott márkáinkat: bemutatkozik az Organix

Legyen jó a bolygónak, a baba pocakjának, környezetünk élővilágának. Ezt a három kritériumot szem előtt tartva álmodták meg az Organix márkát a '90-es évek elején, az Egyesült Királyságban. Filozófiájának és isteni finom ételeinek, rágcsáinak köszönhetően a szigetország első számú organikus babaétel márkájává nőtte ki magát. Olvass tovább, és Te is megérted, miért olyan kedves számunkra az Organix márka!

2021. 06. 23. 08:21:15
Mi az a BLW?

A BLW (=Baby-Led Weaning), azaz falatkás vagy igény szerinti hozzátáplálás során a hozzátáplálást nem kizárólag pépes-pürés, kanalazó módszerrel vezetjük be, hanem darabos ételekkel, falatkákkal, amit a kicsi választ ki. Mit jelent ezt részletesebben és miért jó? Olvass tovább! 

Keresés