Mint minden weboldal, a biokids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.
Menü

Mi kerüljön az iskolatáskába? Egészséges snackek a mindennapokra

Az őszi ovi és iskolakezdés sok szülőnél hasonlít a január elsejére. Új tanév, új szokások, új lehetőségek. Ha nem ez az első tanévkezdő becsengetésetek, akkor biztos számtalan fogadalmatok van már az új tanévre vonatkozóan, akár szülőként is. Ha pedig most kerül először oviba vagy iskolába a pici, akkor még kialakulóban vannak a szokásaitok. Cikkünk most a finom mégis egészséges snackek világába kalauzol el, amit lelkiismeret-furdalás nélkül csempészhetsz bele a pici táskájába akár nap mind nap!

Laktózérzékenység és tejallergia csecsemőkorban

 

Időhiánnyal sajnos nagyon sokan küzdünk, de az ovi- és tanévkezdés szerencsére a gyerekek étkeztetésének terhét veszi le a szülőkről. Legalábbis, ami az ebédet illeti. A köztes étkezésekre, a tízóraira, uzsonnára viszont a továbbiakban is gondolnunk kell. Az iskolai büfék sajnos nem a legegészségesebb megoldásokat kínálják. Az előre csomagolt szendvics vagy megúszós kekszek is inkább a gyorsaság, mint egészség oltárán áldoznak.

Még ha meg is próbálkozunk a gyümölcs, saláta, rozs és barnakenyér tengelyén elindulni, valószínű, hogy a gyerkőc nem fogja kitörő örömmel fogadni a szülők reformkonyhai próbálkozásait. Ráadásul a többiek uzsonnás táskáját elnézve még csalódott is lesz.

Mit pakoljunk akkor hát a gyerek táskájába, ami nem kikövezett út az elhízáshoz, felnőttkori cukorbetegség kialakulásához, és még folytathatnánk…


Kevesebb cukor, nulla mesterséges anyag

A fejlődő szervezetnek szüksége van kalóriára, pláne, hogy az agyuk és testük is fokozottabban igénybe van véve, az anyagcseréjük pedig gyorsabb, mint a felnőtteké. Ezért így önmagában a kekszek és snackek fogalmát nem kell elhessegetni. Az alapanyagok minősége és összetétele a kulcs az egészégmegőrzés szempontjából.

Az Organix márka termékei egytől egyik mesterséges anyagokat, színezékeket és ízfokozókat mellőzve készültek. Kekszei, rizstallérjai, zabos falatkái csillapítják az éhséget a főétkezések között, egészségesek és mindezek mellett még finomak is. A kekszeket sok esetben úgy álmodták meg, hogy a kicsik játszva tanuljanak. A betűkeksz az ABC megismerésében, míg az állatkás keksz az állatok neveinek és hangjainak megismerésében, gyakorlásában segít. Hiszen játszva a legjobb tanulni!


Vegán, egészséges édességek

A vegánok kreativitása határtalan! Általuk a nem vegánok is egészségesebb alternatívát kapnak egy-egy nem túl szerencsésen imádott ételre. Gondoltad volna például, hogy a datolya édes íze a csokiéval vetekszik? Az Organix banános-datolya gyümölcs szelete nemcsak, hogy isteni finom, de a napi 5 adag gyümölcsből 1-et ki is pipálhatunk vele. És azt tudtad, hogy gyümölcspüréből is készülhet gumicukor? Egy egészségesebb alternatívája a hagyományos gumicukroknak, amit a vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. Az Organix gyümölcsös vegán gumicukrai többféle ízben is kaphatók.

Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal már gyerekkorban is megágyazhatunk a kicsi felnőttkori egészségének. A boltok polcain található, előre elkészített ételek és snackek rengeteg tartósítószert, mesterséges anyagot és hozzáadott cukrot tartalmaznak. Ezek észrevétlenül hatnak rosszul a gyerek fejlődésére, ami lehet, hogy csak felnőttkorban, a telítődésnél jelentkeznek. Arról nem is beszélve, hogy az elhízás is komoly, sokakat érintő probléma. Szülőként, amit tehetünk, az az ételek minőségére és hozzávalóira való odafigyelés. Szerencsére ma már több bio snack közül is választhatunk.

Keresés